Grøn energi

- skån miljøet og spar på energien

Brændsler som el, gas, olie, træpiller, fjernvarme, koks osv. er blevet dyre. Virkningsgrader og Scop værdier er begreber der nævnes i flæng i forbindelse med grøn energi, men hvad betyder de?
 
Virkningsgrader og Scop værdier er i sig selv ikke nødvendigvis de rigtige tal som du har brug for. Disse tal er fremkommet ud fra test og prøver ved bestemte temperaturer og belastninger. I Danmark har vi temperaturer fra -12 til +30 gr. Derfor har vi brug for andre tal til at hjælpe os ved beregning, hvis vi skal tæt på det optimale resultat.

Beregning af driftsøkonomi

Det er ret nemt at beregne et anlægs driftsøkonomi ud fra virkningsgrader og cop værdier. Disse er som regel oplyst som standard. Det der er afgørende er års nytte virkningsgrad, da dette er en værdi, der viser apparatets virkningsgrad over et driftsår.

Graddage, varmetab og forbrug

Vi laver kontrolberegninger ud fra graddage, varmetab og forbrug. Derudover er installationens totale beskaffenhed vigtig. Derefter finder vi produkter, der har de driftsegenskaber, du har brug for.

Energirådgivning – brug vores viden om grøn energi

Søkrog VVS A/S kan hjælpe dig med at vurdere og kontrollere disse ting og komme med beregninger, som kan bruges til sammenligning mellem eksisterende kontra nye installationer. Vi kalder vores energirådgivning for et Energitjek.

Book et Energitjek – vi leverer en løsning, der gør din idé til virkelighed – Læs mere om Energitjek.

Læs også om: