Varmepumpe - vejledning og installation

Invester i en varmepumpe – det er god energiøkonomi.

Der findes forskellige typer varmepumper. Valg af varmepumpe afhænger af din grunds beliggenhed og størrelse:

  • Jordvarme (væske til vand)
  • Luft til luft varmpumpe
  • Luft til vand varmepumpe

Nedenfor kan du se en beskrivelse af de forskellige slags varmepumper.

Jordvarme varmepumpe

En jordvarmepumpe er fordbundet med slanger i jorden, som graves, pløjes eller bores i. Jordvarme fungerer på den måde at varmen i jorden overføres til væske, som løber gennem slangerne. I varmepumpens hovedunit ”trækkes” energien ud af væsken og overføres til varmtvandsbeholderen.

Et jordvarmeanlæg med varmepumpe kan sagtens erstatte olie-, gas- eller brændekedler. En fremløbstemperatur på f.eks. 50 grader, når det er koldt udenfor, kan i langt de fleste tilfælde forsyne din bolig med varme (uden brug af tilskudsvarme).

Vælges der varmepumpe af god kvalitet opnås:

  • Høje SCOP-værdier
  • God driftsøkonomi
  • Kort tilbagebetalingstid

Luft til vand varmepumpe

Vælger du en luft til vand varmepumpe, skal haven ikke graves op, som den skal med en varmepumpe til jordvarme. Udedelen til luft til vand varmepumpen placeres i haven. Her bruger den luftens energi til at lave centralvarme og varmt vand.

Kan erstatte eksisterende fyr

Varmepumpen fungerer helt ned til -20 grader ude og kan sagtens erstatte dit eksisterende fyr. Pumpen kan desuden levere fremløbstemperaturer på 50 grader uden brug af tilskudsvarme.

Luft til luft varmepumpe

Solens energi bliver både ophobet i jorden og i luften. Og det er denne energi i luften, man udnytter med en luft til luft varmepumpe. Helt forenklet gør luft til luft varmepumpen det, at den trækker energien ud af udendørsluften og blæser frisk, opvarmet luft ind i din bolig.

Valg af varmepumpe

Overvejer du en varmepumpe, står vi klar med råd og vejledning til hvilken type varmepumpe, du bør vælge. Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Varmepumpe pris

Kontakt Søkrog VVS i Svendborg på tlf. 62 21 57 27 og lade os tage en uforpligtende snak om pris på en varmepumpe, serviceeftersyn på varmepumpe eller hvis du har spørgsmål til dette. Vi hjælper også med at finde den bedste løsning til dig.

Installation af varmepumper i Svendborg og omegn

Vi installerer varmepumpeløsninger i hele Svendborg kommune, herunder i Svendborg, Ollerup, V. Skerninge, Skårup, Vejstrup, Gudme, Stenstrup, Kirkeby, Thurø, Tåsinge, Oure, Gudbjerg og Ulbølle.

Læs mere om energi: