Varmepumpe rådgivning i Svendborg

Hvis du overvejer at investere i en varmepumpe, så kan du med fordel tage os med i dine overvejelser. Vi står klar med kyndig rådgivning til valg af varmepumpe type og størrelse.

Der findes forskellige typer af varmepumper. Valget mellem varmepumpe typen afhænger af din grunds beliggenhed og størrelse:

  • Jordvarme (væske til vand)
  • Luft til luft varmepumpe
  • Luft til vand varmepumpe

Nedenfor kan du se en beskrivelse af de forskellige slags varmepumper.

Jordvarme varmepumpe

Installation af jordvarme foregår ved at slanger graves, pløjes eller bores ned i jorden - typisk i din have. Der findes jordvarme typer, hvor slangerne graves horisontalt ned i græsplanen, som er en billig varmepumpe løsning til ejendomme med stor have/grund. Der findes også lodret jordvarme, som har vertikalt gravede slangesystemer. Denne løsning er dyrere at etablere - til gengæld har jordvarmepumpen højere virkningsgrad, da jordens temperatur er lunere.

Jordvarme fungerer på den måde at varmen i jorden overføres til væske, som løber gennem slangerne. I varmepumpens hovedunit ”trækkes” energien ud af væsken og overføres til varmtvandsbeholderen.

Et jordvarmeanlæg med varmepumpe kan sagtens erstatte olie-, gas- eller brændekedler. En fremløbstemperatur på f.eks. 50 grader, når det er koldt udenfor, kan i langt de fleste tilfælde forsyne din bolig med varme (uden brug af tilskudsvarme).

Vælges der varmepumpe af god kvalitet opnås:

  • Høje SCOP-værdier
  • God driftsøkonomi
  • Kort tilbagebetalingstid
  • Bæredygtig opvarmning af bolig

Luft til vand varmepumpe

Vælger du en luft til vand varmepumpe, skal haven ikke graves op, som den skal med en varmepumpe til jordvarme. Udedelen til luft til vand varmepumpen placeres i haven. Her bruger den luftens energi til at lave centralvarme og varmt vand. En luft-til-vand varmepumpe trækker varme fra udeluften og er i stand til at producere både varme og varmt vand. Systemet er velegnet til dem, der opvarmer deres bolig med gulvvarme eller radiatorer.

Skift fra fyr til varmepumpe

Varmepumpen fungerer helt ned til -20 grader ude og kan sagtens erstatte dit eksisterende fyr. Pumpen kan desuden levere fremløbstemperaturer på 50 grader uden brug af tilskudsvarme. 

Luft til luft varmepumpe

Solenergi lagres både i jord og luft. Med en luft til luft varmepumpe udnytter man energien som er ophobet i udeluften. Helt forenklet gør luft til luft varmepumpen det, at den trækker energien ud af udendørsluften og blæser frisk, opvarmet luft ind i din bolig. Et skift fra fyr til varmepumpe giver dig en kæmpe besparelse på varmeregningen, den er billigere i drift grundet den benytter enrgien som er i luften. Det kører automatisk og regulere selv varmen.

Varmepumpe pris

Kontakt Søkrog VVS i Svendborg på tlf. 62 21 57 27 og lade os tage en uforpligtende snak om pris på en varmepumpe, serviceeftersyn på varmepumpe eller hvis du har spørgsmål til dette. Vi hjælper også med at finde den bedste løsning til dig.

Installation af varmepumper i Svendborg og omegn

Vi installerer varmepumpeløsninger i hele Svendborg og omegn - herunder eksempelvis Svendborg, Ollerup, V. Skerninge, Skårup, Vejstrup, Gudme, Stenstrup, Kirkeby, Thurø, Tåsinge, Oure, Gudbjerg og Ulbølle.

Læs mere om energi: